fbpx

Met gevelwerken blaas je nieuw
leven in je woning!

Met gevelwerken kun je je woning nieuw leven inblazen, ongeacht hoe oud of beschadigd deze ook is. Gevelwerken zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar bieden ook bescherming tegen externe factoren die de architectuur van je woning kunnen schaden. Benieuwd naar de verschillende soorten gevelwerken? Lees snel verder!

Home > Diensten > Gevel

GEVELBEKLEDING

De gevel van je woning is het eerste wat opvalt en het geeft karakter aan het huis. Daarnaast is het belangrijk dat de gevel je woning beschermt tegen kou en vocht. Bij het kiezen van gevelbekleding is het daarom essentieel om zowel esthetische als praktische overwegingen te maken. Je hebt verschillende materialen om uit te kiezen, zoals steenstrips, hout, metaal, PVC en lei. Bovendien zijn al deze materialen compatibel met isolatie en kunnen ze je huis een frisse uitstraling geven.

De keuze voor het beste type gevelbekleding hangt voornamelijk af van jouw persoonlijke stijl en het beschikbare budget. Hout kan bijvoorbeeld ideaal zijn om een warme sfeer te creëren, terwijl PVC of metaal geschikt zijn voor een meer moderne uitstraling. Leien gevelbekleding straalt daarentegen eerder een klassiek karakter uit.

Het is ook mogelijk om verschillende materialen te combineren voor een uniek effect. Onze ervaren professionals staan klaar om je te helpen bij het bepalen welke materialen het beste bij elkaar passen.

GEVELREINIGING EN - HERSTELLING

Wil je ervoor zorgen dat jouw gevel er weer als nieuw uitziet na blootstelling aan weersinvloeden, vocht en vuil? In de meeste gevallen kan dit worden bereikt met een grondige reiniging. Er zijn verschillende methoden beschikbaar, zoals zandstralen, nevelstralen, stoomreinigen en chemisch reinigen. Als onze experts echter vaststellen dat reiniging niet voldoende is, zullen we overgaan tot herstelwerkzaamheden.

Bij zandstralen wordt zand onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Deze methode moet alleen worden toegepast als je zeker weet dat je gevelbekleding hiertegen bestand is. Een zachtere variant van zandstralen is nevelstralen, waarbij een straalmiddel onder lage druk op de gevel wordt gespoten.

Een derde optie is stoomreiniging, een ideale techniek wanneer het vuil niet diep in de gevel is doorgedrongen. Ten slotte kan chemische reiniging worden toegepast. Deze methode is geschikt voor gevels die niet mogen/kunnen worden gezandstraald, maar wel een hogedrukbehandeling nodig hebben om het vuil te verwijderen. Hierbij wordt een reinigingsproduct met een borstel aangebracht of verneveld op de gevel. Na een inwerktijd ontstaat er een chemische reactie die het vuil losmaakt.

Het is van groot belang om te voorkomen dat jouw gevel beschadigd raakt. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op voor advies over de beste reinigingstechniek voor jouw gevel. Onze experts staan altijd klaar om je te helpen.

GEVELISOLATIE

Gevelisolatie biedt aanzienlijke energiebesparingen en zorgt ervoor dat je een warme woning hebt. Het kan perfect gecombineerd worden met renovatiewerkzaamheden aan de gevel. Er zijn drie manieren om je muren te isoleren: via de binnenkant, via de buitenkant en via de spouwmuur.

Bij binnenisolatie plaats je een voorzetwand waarachter isolatiemateriaal wordt aangebracht. Het nadeel van deze methode is dat je ruimte verliest in je kamer.

Als er een spouw tussen de muren aanwezig is (wat je zeker eerst moet controleren), kan isolatie worden ingespoten via de spouwmuur.

De meest effectieve methode van muurisolatie is echter isolatie aan de buitenkant. Hoewel dit gepaard gaat met grootschalige werkzaamheden omdat de volledige gevelbekleding moet worden verwijderd, zorgt deze methode voor de grootste energiebesparing en dus besparing op kosten.

Het isoleren van de gevel kan een waardevolle investering zijn, niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor het verbeteren van het comfort in je woning. Het is belangrijk om de verschillende opties te overwegen en advies in te winnen bij professionals om de meest geschikte isolatiemethode voor jouw situatie te bepalen.

Copyrights 2023© Ecohome

Scroll naar boven