fbpx

Waarom moet je nu kiezen voor groene hernieuwbare energie voor je woning?

De lijst van voordelen van groene energie is oneindig. Groene energiebronnen zijn de laatste jaren snel gegroeid dankzij de positieve invloed op het klimaat en op jouw rekening. Ben je benieuwd naar meer? Lees dan snel verder en ontdek onze verschillende diensten.

Home > Diensten > Groene Energie-installaties

Zonnepanelen

De Vlaamse overheid biedt een premie voor zonnepanelen aan van 750 euro in 2023. De premies zullen daarna elk jaar verder dalen en in 2025 kan je allicht geen premie meer krijgen. Het is dus zeker een slimme keuze om snel te beslissen en deze mooie premie te claimen voor het te laat is. Bovendien gaan zonnepanelen gaan langer mee dan ooit met een levensduur van tot wel 30 jaar en maken ze je onafhankelijker van de stijgende energieprijzen, verlagen ze je elektriciteitsfactuur én vergen ze amper onderhoud. Waar wacht je nog op?

THUISBATTERIJEN

Als je al zonnepanelen hebt geïnstalleerd, raden we je zeker aan om een thuisbatterij aan te schaffen. Een thuisbatterij zorgt ervoor dat je de zelfconsumptie van je opgewekte elektriciteit aanzienlijk kunt verhogen tot ongeveer 60-70%. In plaats van de overtollige energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet, slaat de batterij de energie op die overdag wordt geproduceerd, zodat je deze ‘s avonds kunt gebruiken wanneer de zon niet schijnt.

LAADPALEN

Heb je interesse in groene energie en overweeg je het om een elektrische auto aan te schaffen? Dan is het erg handig om een privélaadpaal te hebben. Met een eigen laadpaal kun je je elektrische auto gemakkelijk en snel opladen, waardoor je kunt genieten van het comfort en de voordelen van elektrisch rijden.

Als je een eigen parkeerplaats hebt, zoals een oprit of garage aan huis, kun je een laadpaal laten installeren. Dit biedt je de mogelijkheid om je auto op te laden op het moment dat het jou het beste uitkomt, en je hoeft geen gebruik te maken van openbare laadpunten.

Om een zo positief mogelijke bijdrage te leveren aan het milieu, kies je het best voor laadpalen op groene stroom. Die zijn namelijk dubbel zo milieuvriendelijk.

Bovendien kunnen zowel eigenaars als huurders van een laadpaal thuis, rekenen op een belastingvermindering op de investering van 30% in 2023. Opgelet! Deze belastingvermindering zakt in 2024 naar 15%, dus snel zijn is de boodschap!

Copyrights 2023© Ecohome

Scroll naar boven